head nl

VOOR MEER FLEXIBILITEIT... RESERVEER DAN DIRECT MET ONS!


Midden in de natuur en vlakbij zee

pleine-campagne-deux-pas-de-la-mer

Op ongeveer 20 minuten rijden van de camping kunt u relaxen op prachtige zand stranden en/of de kleine rots kreekjes ontdekken. U kunt hier met de strandbus naartoe.

Op minder dan een
uur rijden vanaf de camping

Le Golfe du Morbihan, de eilanden "Belle Ile" en l'Ile de Groix en verder het schiereiland Quiberon en de stad Carnac.

belle-ile-en-mer

De oceaan
en zijn stranden

Op 26 km, Guidel-plages, Le Pouldu, Moëlan-sur-Mer

plage

roche du diable

Les "roches du diable" (duivelsrotsen)

De rivier heeft hier in een diep uitgeschuurde bedding reusachtige rotsen in allerlei vreemde vormen achtergelaten. Vanaf de camping ligt dit adembenemende plekje net even stroomopwaarts. Elk jaar wordt hier een internationale kano-kayak westrijd gehouden. De plaats, in de Michelin gids vermeld, is bovendien rijk aan meerdere fonteinen en watermolens. Een aanrader voor een mooie wandeling.

quimperleQuimperlé

Een klein stadje waar de dalen van de Isole, de Ellé en de Laïta elkaar ontmoeten. Een echt schilderachtig plaatsje met middeleeuwse steegjes, een hoog en laag gedeelte van de stad, oude huizen met uitbouw, een unieke basiliek en een kerk in gothische stijl daterend uit de 13e eeuw.

pont aven

Pont-Aven

Dit charmante dorpje ligt verscholen in de groene inham van de rivier l'Aven temidden van een groots lumineus landschap, trekpleister van schilders, kunstenaars, schrijvers en dichters. Zeker een bezoekje waard : de "Schilderswandeling" en de ambachtelijke biscuit fabriek van Pont-Aven.

concarneau

Concarneau

Deze derde trawl-vissershaven van Frankrijk staat vooral bekend om zijn beroemde "ville close" (ommuurde vestigingsstad uit de 14e eeuw), het visserijmuseum en "la Fête des Filets Bleus" (het blauwe netten feest).

le faouetLe Faouët

Een prachtig historisch dorpje met een overdaad aan bezienswaardigheden. Talrijke kapellen met oksaal, fonteinen en watermolens.

doelanDoëlan

Op een halfuurtje rijden van de camping. Typisch Bretons haventje, die u veel op schilderijen zult zien. Absoluut een bezoekje waard !

quimperQuimper

Hoofdstad van "Cornouaille" waar de rivieren de Steir en de Odet samen komen. U kunt de gezellige winkelstraatjes zoals de Rue Kéréon bezoeken, de kathedraal waarvan een gedeelte in de XIII eeuw gebouwd is. Verder zijn de verschillende musea een bezoekje waard, en vooral de ateliers van de beroemde aardewerkfabriek, HB-Henriot.

lorient

Lorient

Een stad van zeelui en Kelten. De talrijke bars en pubs zorgen voor een uitbundige sfeer. Het jaarlijkse «Interkeltische festival (Festival Interceltique) in augustus is zeker een bezoek waard.

4 golfterreinen vlakbij

golf ploemeur

"Le Val de Quéven" : op 12 km afstand. Dit golfterrein biedt een enorme variatie speelmogelijkheden. 18 holes - par 72, 6100 m

"Le Golf de Ploemeur-Océan" : op 26 km afstand. Een parcour omgeven door een verfrissende zeelucht. Unieke ligging, typisch bretoens, vlakbij de oceaan: 18 holes – par 72, 5 900 m

Op 40 mn "Le Golf van Cornouaille" in Fouesnant, de oudste golfbaan van de zuidkust van Bretagne. 18 holes - bij 71, 5 657 m

Op 45 mn "Le Golf van L'Odet", in de badplaats l'Odet 18 holes - bij 72, 6 235 m

 

De foto's op deze pagina "In de omgeving" zijn eigendom van de "Éditions Claude Pastor".

Camping Bretagne Aanbiedingen

Camping Bretagne In de omgeving

Camping Bretagne Onze Bretonse cultuur

camping bretagne wat is nieuw nl

Camping Bretagne onze relaties

Logo iris

Ter Plaatse

Camping Bretange Wifi op de campingCamping Bretagne toegankelijkheid voor mensen met een handicapCamping Bretagne huisdieren toegestaan

Onze onderscheidingen

the guardian top20 europe 2017 uklogo adac 5 Sterne BewertungANWB LOGO TOP2017logo zooverLABEL ENVIRONNEMENTAL INTERNATIONAL