head nl

VOOR MEER FLEXIBILITEIT... RESERVEER DAN DIRECT MET ONS!


fest nozDe week van de Golf van Morbihan, 9e editie van maandag 22 tot en met zondag 28 mei 2017.

Een internationaal maritiem evenement, een cultureel en populair festival in de magische setting van "Little Sea" (Mor Bihan in het Bretons).
Meer dan duizend traditionele en klassieke boten verdeeld in herkenbare vloten, die varen elke dag, en hun stops tussen havens en ankerplaatsen variëren. Resultaat: een 'ontploft' maritiem festival dat de hele Golf van Morbihan inneemt. Het is de unieke geografie en de fysieke kenmerken van deze "kleine zee" (eilanden en eilandjes, het smalle kanaal, dat beschermt de volle zee, omvergeworpen getijden, op- en afstromen) die bepalen het ritme van het water programma van het evenement.

Les Vieilles Charrues: 13 t/m 16 juli 2017

Hoewel het programma van de Vieilles Charrues er elk jaar weer anders uitziet, houdt het festival al 20 jaar hetzelfde vanzelfsprekende recept in ere, gebaseerd op eclectische gezelligheid, grote namen en opkomende sterren. Vijf podia, 80 artiesten, 230.000 toeschouwers … De Mont d’Arrhée is een verplichte halte!
Naar analogie van het franse spreekwoord “In oude potten wordt de beste jam gemaakt”, worden tijdens de Vieilles Charrues de beste concerten gegeven. Grenzend aan de rimboe van de Finistère begint het festival elk jaar weer met hetzelfde nummer waar niemand genoeg van krijgt. Een refrein waar tieners in de pop-puberteit dol op zijn, maar ook oude rockers met een klein hartje die nog steeds fans zijn van de Franse chanson.

Programma 2017:

Donderdag 13 juli 2017
ALLTTA - DELUXE - FEDER - JUSTICE - MANU CHAO - ROCKY

Vrijdag 14 juli 2017
DIE ANTWOORD - DROPKICK MURPHYS - FAADA FREDDY - KUNGS - MHD - PHOENIX - RENAUD - SÔNGE - THE CELTIC SOCIAL CLUB

Zaterdag 15 juli 2017
ARCADE FIRE - CLEMENT BAZIN - COLORADO - JEAN-MICHEL JARRE - KERY JAMES - MØME

Zondag 16 juli 2017
ACID ARAB - DJ SNAKE - KILLASON - MACKLEMORE & RYAN LEWIS - MATMATAH - OCTAVE NOIRE - RADIO ELVIS

Festival de Cornouaille: 19 t/m 23 juli 2017

Het festival van Cornouaille, gewijd aan de diversiteit en de rijkdom van de Bretonse cultuur, is nog steeds een hoorn des overvloeds. Het evenement is bijna negentig jaar jong en levendig.
Concerten, allerlei activiteiten, wedstrijden om de beste bagadou, blazers of dansers aan te wijzen… En de grote zondagse optocht, waar iedereen in traditioneel kostuum aan deelneemt. Dat is het Festival van Cornouaille. Elke zomer vibreert het historische hart van Quimper een week lang op het Keltische ritme, geheel tot genoegen van de 250.000 bezoekers. Dit grote feest heeft nooit teleurgesteld sinds 1923. In die tijd liepen de knappe meisjes van Concarneau, Quimper en Pont-Aven trots in de optocht mee in traditioneel kostuum.

Festival Interceltique van Lorient: 4 t/m 13 augustus 2017

Elke zomer stromen ongeveer 700.000 mensen uit alle windstreken naar de Keltische grond van Lorient voor het Festival Interceltique. Van Galicië tot Schotland komt de elite onder de Keltische muziek naar Bretagne, om hier samen te genieten en hun goede humeur te delen.
Elk jaar is het hetzelfde! Sinds 1971 gaat er geen maand augustus voorbij zonder dat het festival in een grote bagad (jamsessie) eindigt. Of het wordt een grote sirene van bombardes. En toch klaagt niemand, integendeel. Meer dan 700.000 liefhebbers krijgen stelselmatig een Keltisch hart. Daarom volgen ze de grote parade van de Keltische volkeren, de inter-Keltische nacht in het Stade du Moustoir of bij de vissershaven. Zelfs als het niet regent zijn de pibrochs en gaïta’s (Schotse doedelzakken) altijd van de partij en zorgen voor een vrolijke sfeer. Het festival brengt ongeveer 200 voorstellingen en 5.000 artiesten … De toeristen waarderen deze exotische sfeer, terwijl de inwoners van Lorient zich volop inzetten voor dit hoogtepunt van de Keltische cultuur. “Ik speel doedelzak tot de akkoorden mij uitputten zegt u?” Het festival van Lorient is met zijn veertig jaar misschien grijs, maar nog steeds piepjong. Dit jaar is Schotland de eregast.

Festival des Filets Bleus: 15 t/m 20 augustus 2017

Het feest van Les filets bleus is meer dan een eeuw oud en biedt Concarneau elk jaar de gelegenheid voor een terugkeer naar zijn wortels. Een Bretonse optocht met kostuums, dansen en spelen, kleurrijk en zonder conserveermiddelen.
Mensen komen er uit nieuwsgierigheid, om deel te nemen aan de shows vol velours, satijn en kant. Om de sleutels van de Bretonse strijd in ontvangst te nemen, de eerste stappen te doen in een Keltische dans of het “jeu de palets” te proberen. En natuurlijk om de verkiezing van de Koningin van het feest bij te wonen onder de jongedames uit Concarneau. Het is moeilijk voor te stellen dat dit verfrissende feest al meer dan honderd jaar oud is! Indertijd werden de kades van Concarneau elke zomer bedekt door de blauwe netten die gebruikt werden voor de sardinevisserij. In 1905 besluit heel Concarneau elkaar te helpen in een viscrisis door het feest van de Filets bleus op te zetten. Dit kleine evenement in de Finistère is blijven groeien en is nu een onmisbare datum geworden in de Bretonse traditie.

Camping Bretagne Aanbiedingen

Camping Bretagne In de omgeving

Camping Bretagne Onze Bretonse cultuur

camping bretagne wat is nieuw nl

Camping Bretagne onze relaties

Logo iris

Ter Plaatse

Camping Bretange Wifi op de campingCamping Bretagne toegankelijkheid voor mensen met een handicapCamping Bretagne huisdieren toegestaan

Onze onderscheidingen

the guardian top20 europe 2017 uklogo adac 5 Sterne BewertungANWB LOGO TOP2017logo zooverLABEL ENVIRONNEMENTAL INTERNATIONAL